„TeamUP“ psichosocialinės paramos programa

Kas yra „TeamUp“?

„TeamUp“ – tai organizacijų „Save the Children“, „War Child“ ir UNICEF 2015 m. sukurta psichosocialinės paramos programa, kurią sudaro struktūruota, judėjimu pagrįsta grupinė veikla, paremta žaidimu, judėjimu bei savo kūno suvokimu ir yra skirta visiems vaikams nuo 6 iki 18 metų. Programa sukurta remiantis humanitariniu principu „nė vieno nepalikti nuošalyje“, todėl ji tinkama absoliučiai visiems. Programos tikslas – pagerinti vaikų psichosocialinę gerovę.

Atsisiųskite trumpą programos aprašą

„TeamUp“ metodika

Grupių vadovai veda neverbalinius, judesiais paremtus užsiėmimus pagal aiškią, atviros struktūros sesiją, kurią sudaro įvairios kūną įtraukiančios veiklos.

Judėjimas ir žaidimai suteikia kūnui galimybę atsikratyti įtampos. Kiekviena „TeamUp“ veikla turi konkretų tikslą, susijusį su socialiniais ir emociniais aspektais ar psichosocialine tema. Vaikai ir paaugliai mokosi susidoroti su pykčiu, stresu ir konfliktais, jie tampa sąmoningesni savo kūno pojūčių atžvilgiu, mokosi bendradarbiauti su bendraamžiais, išreikšti savo jausmus ir palaikyti vienas kitą.

„TeamUp“ programos mokymai fasilitatoriams

„TeamUp“ programos užsiėmimas su vaikais

„TeamUp“ veiklos padės:

  • užtikrinti vaikų emocinį stabilumą;
  • sumažinti tikimybę, kad vaikai susidurs su psichosocialiniais sunkumai;
  • sustiprinti vaikų emocinį atsparumą – leidžiant jiems lengviau įveikti stresines situacijas ar sunkesnius jausmus, tokius kaip baimė ar pyktis.

„TeamUp“ programa taikoma daugiau nei 25 pasaulio šalyse. Atliktas tyrimas atskleidė, kad „TeamUp“ padeda vaikams nukreipti energiją į emocijas, todėl teigiami pokyčiai lengvai pastebimi.

Visuomeninė organizacija „Gelbėkit vaikus“, įgyvendindama „TeamUp“ programą Lietuvoje, organizuoja programos mokymus asmenims, dirbantiems su vaikais. Mokymų tikslas – parengti programos užsiėmimų grupių vadovus, vesiančius programos užsiėmimus vaikams.

 

Daugiau informacijos apie programą ir numatomus mokymus teikia:

Ieva Gaidamavičiūtė-Barkauskė, Programų vadovė, visuomeninė organizacija „Gelbėkit vaikus“

El. paštas: ieva.barkauske@savethechildren.org