Dalyvauk Solidarumo bėgime!

Jau 11 metų kiekvieną rudenį gausi Lietuvos ugdymo įstaigų bendruomenė pasitinka rinkdama solidarumo kilometrus. Jais vienuolika metų matuojame ne tik Solidarumo bėgimo metu įveiktus atstumus, bet ir šildantį visų mūsų gerumą ir nuoširdų norą padėti. Toks pagrindinis organizacijos „Gelbėkit vaikus“ socialinės paramos projekto tikslas – susiburti vieningai bendrystei tam, kad drauge ištiestume pagalbos ranką jos stokojantiems Lietuvos vaikams.

Kiekvienais metais mūsų bendrystė auga: prie Solidarumo bėgimo prisijungia vis daugiau udgymo įstaigų. Bėga darželinukai, mokyklinukai, gimnazistai, profesinių mokyklų mokiniai, mokytojai, tėveliai bei kiti bendruomenės nariai. Solidarumo bėgimas yra visų mūsų susivienijimo šventė, be kurios ruduo nebūtų toks smagus, įkvepiantis ir dosnus.

2023 m. Solidarumo bėgime dalyvavo 420 ugdymo įstaigų ir net 78 435 vaikai. Surinkta daugiau nei 84 tūkst. eurų paramos, kurią organizacija „Gelbėkit vaikus“ skyrė sunkumus patiriančioms bei pagalbos stokojančioms šeimoms ir juose augantiems vaikams bei organizacijos įkurtų ir globojamų vaikų dienos centrų tinklui vystyti.

Solidarumo bėgimą globoja Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė ir Lietuvos Respublikos Švietimo ir mokslo ministerija. 

2024m. Solidarumo bėgimo tikslai:

Šiandien labai svarbi bendrystė, vieni kitų palaikymas, atjauta, pagalba. 11-uoju Solidarumo bėgimu siekiame šių tikslų:

  • Bendrystės ir solidarumo kitų atžvilgiu;
  • Paramos ir pagalbos silpnesniems;
  • Emocinės ir fizinės sveikatos stiprinimo.

Skatiname šių vertybių ir įgūdžių ugdymą, o lėšas už nubėgtus solidarumo kilometrus rinksime Lietuvos ir Ukrainos vaikų gerovei užtikrinti. 

Ačiū už Jūsų solidarumą ir vienybę, šių vertybių dėka kiekvienais metais pasiekiame vis daugiau!

Registracija vyksta iki rugsėjo 15 d.

Kviečiame jungtis prie socialinės iniciatyvos ir 11-ąjį Solidarumo bėgimą organizuoti Jūsų atstovaujamoje ugdymo įstaigoje! Kuo mūsų daugiau, tuo bėgti smagiau! 

Jei sąraše nerasite savo ugdymo įstaigos, susisiekite šiais kontaktais:

El. p.: begimas@savethechildren.org

Tel. nr.: +370 605 67939

Registracija

KODĖL VERTA ORGANIZUOTI 11-ĄJĮ SOLIDARUMO BĖGIMĄ?

  1. Lengvas ir išdirbtas procesas. Daugiau nei 10-ies metų patirtis leidžia optimizuoti procesus, o iškilusios problemos sprendžiamos operatyviai.
  2. Puiki sportinė veikla skirtingo amžiaus vaikams. Juk galima ne tik bėgti, bet ir organizuoti žygį dviračiais, komandines estafetes ir pan.
  3. Galimybė įgalinti dalį socialinių-pilietinių valandų 5-8 klasių mokiniams.
  4. Veikla, kuri buria ne tik ugdymo įstaigos, bet ir aplink esančią bendruomenę. Prie Solidarumo bėgimo jungiasi tėvai/globėjai, įstaigų darbuotojai ir pan.
  5. Proga surengti prasmingą šventę, kurios tikslas ne tik aktyvi veikla, bet ir socialinės atsakomybės ugdymas nuo mažų dienų.
  6. Iniciatyva, virstanti ugdymo įstaigos tradicija.
  7. Lankstumas. Organizuoti bėgimą ir rinkti paramą galite Jums tinkamiausia data rugsėjo-spalio mėn.
  8. Tai nieko nekainuoja. Užsiregistravusias ugdymo įstaigas aprūpiname visa renginiui reikalinga atributika (plakatais, diplomais ir pan.)

Ugdymo įstaigoms, organizuojančioms bėgimą, suteikiama:

  • Organizatoriaus gidas, kuriame išsamiai aprašomi renginio organizavimo žingsniai. Taip pat, gide mokytojai atras žaidimus ir užduotis vaikams, atsakymus į dažniausiai užduodamus klausimus ir kitą naudingą informaciją; 
  • Informacinis plakatas, kurį ugdymo įstaiga galės pakabinti matomoje vietoje bei informuoti bendruomenę apie artėjantį renginį; 
  • Bėgiko kortelės, kuriose vaikai galės žymėti nubėgtus Solidarumo kilometrus; 
  • Lipdukai, klijuojami ant marškinėlių, kad vaikai jaustųsi profesionaliais bėgikais;  
  • Diplomai bėgusiems vaikams bei padėkos mokytojams.