Building Brains – ankstyvojo ugdymo programa

Kas yra „Building Brains“?

„Building Brains“ – tai ankstyvojo ugdymo programa, skirta vaikų nuo gimimo iki 3 metų amžiaus lavinimui. Programos tikslas – edukuoti tėvus / globėjus, auginančius vaikus iki 3 metų, apie nesudėtingas kasdienines veiklas, kuriomis per žaidimus ir atsakingą požiūrį į vaiką (atsakingos tėvystės principus) padedama vaikams tinkamai augti ir tobulėti.
Užsiėmimų metu tėvai / globėjai sužino ne tik žaidimų, dainelių, bet taip pat, kaip komunikuoti su vaiku, kartu skaityti, kaip rodyti jam dėmesį ir atpažinti jo siunčiamus signalus, dalinamasi pozityvios tėvystės patarimais. Programa padeda tėvams / globėjams suprasti, kodėl svarbu nuo pat mažens tinkamai atliepti vaiko poreikius, kurti prieraišų ryšį su juo ir kaip tai padaryti.

Ši programa padės:

  • suprasti, kodėl pirmieji trys vaiko metai itin svarbus etapas jo gyvenime, turintis stiprią įtaką tiek jo ankstyvajai, tiek vėlesnei socialinei ir emocinei raidai;
  • stiprinti ryšį su vaiku per žaismingą ir atliepiančią vaiko poreikius veiklą bei pozityvų auklėjimą;
  • stiprinti žinias bei įgūdžius, kaip atpažinti vaiko poreikius ir atsakingai į juos reaguoti;
  • stiprinti ankstyvuosius vaiko gebėjimus mokytis bei išreikšti emocijas;
  • ugdyti vaikų pasitikėjimą savimi ir empatiją;
  • padėti pamatus darniam vaiko vystymuisi ateityje;
  • tobulinti tėvystės įgūdžius.

Ankstyvojo ugdymo programa „Building Brains“

Visuomeninė organizacija „Gelbėkit vaikus“, įgyvendindama „Building Brains“ programą Lietuvoje, organizuoja programos mokymus asmenims, dirbantiems su vaikais iki 3 metų ir / ar šeimomis, auginančiomis vaikus iki 3 metų. Mokymų tikslas – parengti programos užsiėmimų grupių vadovus, vesiančius programos užsiėmimus tėvams / globėjams su vaikais.

 

Daugiau informacijos apie programą ir numatomus mokymus teikia:

Inesa Ulevičiūtė, Projekto koordinatorė, visuomeninė organizacija „Gelbėkit vaikus“

El. paštas: inesa.uleviciute@savethechildren.org